HISTÒRIA DEL CLUB

Història del futbol sala Figueres/Empuriabrava

L’estiu de l’any 1992 un grup d’amics , tots jugadors de futbol onze que es reunien habitualment per a jugar tornejos d’estiu , van decidir deixar el futbol onze i federar el seu equip per a jugar en la lliga de primera provincial de futbol sala. l’equip és inscrit com secció del Club Natació Figueres i el primer patrocinador Assessoria Prats.

En la primera temporada 1992/93 l’equip es classifica en quarta posició , les tres següents temporades van servir perquè els jugadors assimilessin la tècnica del futbol sala i els resultats no van trigar a arribar classificant la temporada 93/94 i 94/95 en tercera posició , en la 95/96 l’equip va pujar a divisió d’honor provincial com a quart classificat en una reestructuració que va fer la federació en què pujaven els vuit primers equips de primera provincial . Les temporades 96/97,97/98,98/99,99/00 l’equip va disputar la lliga de divisió d’honor provincial , siguen entre els millors equips de la província i quedant classificat sempre entre els cinc primers. En aquests anys el CNF Prats Assessoria guanyo tres vegades el torneig de les Forcas, dues vegades les 24 hores de Cabanes , campió de les 12h de Llança , campió de les 24h de Castelló d’Empúries , subcampió de la marató de Girona . També va organitzar en sis ocasions el torneig de Fires de Figueres amb la participació de prestigiosos equips com el primer equip del F.C.Barcelona en dues ocasions ,l’Indústries Garcia en dues ocasions o la selecció Catalana sub 20 entre altres.

El mes d’Agost de l’any 2000 es decideix fer un pas endavant fundant el Futbol sala Figueres amb directiva i estructura que permetin millorar els objectius de l’equip.

En la temporada 01/02 arriba el primer títol de la nova època quedant campió de la copa Diputació, la següent 02/03 el FS Figueres queda campió de divisió d’honor provincial aconseguint l’ascens a Primera Territorial Catalana ,en aquesta mateixa temporada per motius de patrocinador l’equip passa a dir-se Empuriabrava i juga els seus partits en el pavelló Municipal de Castelló d’Empúries , l’equip s’adapta molt bé al superior nivell de la nova categoria i acaba la lliga amb una meritòria posició , en la següent 04/05 l’Empuriabrava F S fa una magnífica temporada en Primera Territorial Catalana ,quedant finalment tercer i aconseguint l’ascens a Primera Divisió Nacional B,

El debut en categoria Nacional (05/06) és immillorable i superant totes les expectatives , l’equip fa una temporada impressionant , imbatut en tota la primera volta i finalitzant subcampió ,la qual cosa li dóna l’ascens a Primera Nacional A , categoria semiprofessional amb desplaçaments a Balears i Aragon. Aquesta temporada 06/07 , l’equip coneix realment el Futbol Sala de competició amb grans equips , Montornes , Formentera, Vilassar ,Montcada, Sineu Mallorca,Sabadell, etc. La temporada no és dolenta però la falta d’experiència i la qualitat dels equips fa que es perdi la categoria per un sol punt.

La temporada 07/08 el Fs Empuriabrava retorna a la Nacional B amb la renúncia del patrocinador dels dos últims anys ( Garcia) i en plena renovació de l’equip s’acaba la lliga en una meritòria sisena posició.

La temporada 08/09 es contínua amb el procés de canvi generacional i es funda l’equip juvenil amb un gran avenir , esportivament l’equip participa en la Lliga Nacional B amb una classificació final en el sisè lloc , també es treballa en l´organització del torneig local de Futbol sala i de la copa Catalunya de Futbol Platja.

La temporada 09/10 ens vàrem retirar de la Nacional B a mitjà temporada per problemes econòmics, la 10/11 vàrem començar a Figueres a la FCFS, jugant a divisió honor catalana tres anys , la temporada 13/14 vàrem guanyar la Copa Catalunya, la temporada 16/17 vàrem començar amb un equip infantil com a inici del que seria la nostra base actual. La 18/19 vàrem inscriure els equips a la FCF, la 19/20 vàrem conseguir l’ascens a DH catalana, la 21/22 un altre cop a 1ra divisió cat, vàrem guanyar la Copa Girona i aconseguir l’ascens un altre cop a DH , la temporada 22/23 tenim 7 equips federats més escola , amb el sènior A Fricafor a DH Catalana.